Prof Dr Bekir Sami Yılbas (TJU)

19 Kasım 2021 tarihli Resmi gazetede yayınlanan 2021/553 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca  Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş atanmıştır.

Prof. Bekir Sami Yılbaş Kral Fahd Petrol ve Mineraller Üniversitesi, Makine Mühendisliği bölümünde professor olarak görev yapmaktaydı.

Lisans (1976), Yüksek Lisans (1978) ve Doktora (1982) eğitimlerini İngiltere’nin Birmingham Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Birmingham Universitesi’nce verilen en yüksek derece olan Mühendislik Doktoru (2005) ünvanına layık görülmüştür. Araştırmaları yenilenebilir enerji, ısı transferi, termodinamik, akışkanlar mekaniği ve özellikle malzeme imalat ve işlemelerinde lazer uygulamaları konularında yoğunluk kazanmıştır. Çeşitli idari görevlerde bulunan Prof. Yılbaş, birçok uluslar arası dergide editörlük ve yayın kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir. Bilimsel katkılarından dolayı birçok uluslararası ödüle layık görülmüştür. Saygın Uluslararası Dergilerde 500'den fazla makale ve 12 araştırma kitabı yayınladı. H-endeksi 55'tir ve çalışmaları yıllar içinde 16000'den fazla atıf almıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.